Кои сме ние?

IMG_0937
Лана Петкова

„Здравейте, аз съм Лана Петкова – преподавател по хатха-йога, пилатес, ланетика, масажист. Основах Школа Ланетика през 2014 г.

Защо Ланетика? Какво означава?

Ланетика е авторски метод за психофизическа тренировка въз основа на йога, сформиран чрез дългогодишни усилия на един инвалид да развие тялото си, включващ хилядолетния опит на човечеството.

Ланетика е интелигентната гимнастика на тялото и ума за хора с интелект.

Ланетика е  за всички, желаещи да запазят здравето си  или да го възвърнат; притежаващи ясен ум и интелект или желаещи да ги усъвършенстват; имащи търпение или желаещи да го развият; имащи воля или желаещи да я укрепят; носещи щастието и покой в душата си или желаещи да ги усетят отново.

Историята на школата е моята лична история. Всъщност, Ланетика идва от името Лана.

Родена съм през 1971 г. в гр.Харков , Украйна.

Винаги казвам :“Не аз избрах йога, но ЙОГА избра мен.“

Когато близките установяват моето заболяване, свързано с опорнодвигателния апарат съм била двумесечно бебе. И оттогава аз не спирам да практикувам йога и някои други  видове психофизическа тренировка. От септември 1999 г. преподавам йога в Пловдив, България.

Йога  преди всичко е една велика древна философска система, в която комплексно се разглежда развитието на личността на човека, а физическото му тяло служи като инструмент на духа.Първите ми учители по йога са били най-близките ми хора, опитали се да предадат на мен същността на философията, най-вече това е моята баба Лидия Щербакова (инженер-икономист) и дядо Вадим Деревянченко (инженер-физик-металовед, кандидат на науките), майка ми Наина Грязнова – Шампионка на Украйна по спортна гимнастика между студентите 1962 г., треньор по спортна гимнастика и аеробика, баща ми Вячеслав Деревянченко (инженер-физик).

Като ученичка съм посещавала уроците на Марк Аврутин – един от първите преподаватели по йога в Харков, той е бил последовател на школата на йога-адепт Дхириендра Брахмачари. Затова и в  Школа Ланетика  смятаме Брахмачари за нашия патрон и учител.